5 November 2012

Cloud Messenger

Victor-Zorro verzorgt de projectietechniek voor Cloud Messenger.
Er moet op 2 ronde schermen geprojecteerd worden. Hiervoor worden 5 speciale short throw beamers gebruikt.
De projecties worden aangestuurd met Resolume Avenue Arena.

In Cloud-Messenger treden live één danser (de Yaksha) en blokfluitist Jorge Isaac (de Wolk) naar voren en zij gaan een wervelend duet aan met een tweede (virtuele) danseres op het doek. De mystieke danseres op het scherm is de Yaksha’s verbeelding van zijn jonge bruid die voortdurend in zijn gedachten aanwezig is. De videoanimaties zijn van Jasper Kuipers en de choreografie van de voorstelling wordt uitgestippeld door Hans Tuerlings. Jorge Isaac bespeelt alle leden van de blokfluitfamilie en combineert de klanken met live elektronica. En verder: Daniela Lehmann, Gilles Viandier (dans), Jos Wabeke (compositing video), Jos Meijers (camera, fotografie) en Vincent Vriens (video projections support).