27 April 2006

MU / De Kwekerij: Underdogs and Uberproducte

Theater & Design in MU

In mei 2006 werkte Joris van Midde samen met internationaal gerenommeerde ontwerper Maarten Baas. In MU (Eindhoven) werkten zij samen aan een levende tentoonstelling over non-verbale communicatie van mensenmaar vooral dingen. Een experiment vol meubels met karakter en emoties.Vier weken lang worden door Maarten Baas zorgvuldig geselecteerde meubels door acteurs, dansers en muzikanten van De Kwekerij tot leven gewekt. Van statische objecten en decorstukken worden stoelen en kasten, tafels en krukjes spelers in een theater, dat zich gedurende vijf vrijdagen steeds verder ontwikkelt. 

Een samenwerking tussen regisseur Joris van Midde en ontwerper Maarten Baas.

Performers:
Beike Hiemstra, Batja ten Kortenaar, Ulrike Doszman, Hans Maas, Joost van Dijk, Patrick de Kort Gonny Jungst en Leon van Egmond.

Soundscapes: Joost van Dijk
Video: Vincent Vriens